رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»

تاکید بایدن بر حمایت آمریکا از فیلیپین

تاکید بایدن بر حمایت آمریکا از فیلیپین رئیس جمهور آمریکا در دیدار با همتای فیلیپینی خود بر تعهد واشنگتن نسبت به دفاع از فیلیپین تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۲ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 02
کد خبر: ۱۸۲۰۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه در دیدار با «فردیناند مارکوس جونیوز»، رئیس جمهور فیلیپین در کاخ سفید تعهد واشنگتن به امنیت فیلیپین را برجسته کرده و از وجود «دوستی عمیق» بین دو کشور صحبت کرد.

 

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، سفر مارکوس به واشنگتن بعد از آنکه آمریکا و فیلیپین هفته قبل بزرگترین رزمایش نظامی خود را به پایان رساندند و همزمان با شروع یک رزمایش مشترک دیگر بین نیروی هوایی ارتشهای دو کشور از روز دوشنبه انجام شده است. فیلیپین اوایل سال جاری میلادی با برقراری دسترسی ارتش آمریکا به چهار پایگاه دیگر در خاک این کشور به بهانه مقابله واشنگتن با اقدامات چین در قبال تایوان و در دریای چین جنوبی، موافقت کرد.

 

رئیس جمهور آمریکا در نشست با همتای فیلیپینی خود به روند پیشرفت در روابط دو کشور که هنگام شروع ریاست جمهوری فردیناند مارکوس جونیور در کمتر از یک سال قبل وضعیت خوبی نداشت اشاره کرد.

 

بایدن خطاب به مارکوس جونیور گفت: «ما با چالشهایی جدید مواجه هستیم و فکر نمی‌کنم بتوانم شریکی بهتر از شما داشته باشم.»

 

بایدن از به اصطلاح تعهد نظامی آمریکا در قبال فیلیپین مشابه با تعهدی که خطاب به چند کشور دیگر این حوزه نظیر کره جنوبی و ژاپن مطرح کرده حرف زد و گفت: «آمریکا تعهد آهنین به دفاع از فیلیپین از جمله در دریای چین جنوبی داشته و ما به حمایت از روند مدرن شدن ارتش فیلیپین ادامه می‌دهیم.»

 

رئیس جمهور فیلیپین نیز خطاب به بایدن گفت، فیلیپین و منطقه اقیانوسیه «هم اکنون در پیچیده‌ترین وضعیت ژئوپلتیکی جهان قرار دارند» و روابط دو کشور ضرورت دارد.

 

مارکوس تبدیل به اولین رئیس جمهور فیلیپین که در عرض بیش از ۱۰ سال گذشته به واشنگتن سفر کرده، شده است.

 

چند روز قبل جو بایدن از «یون سوک یول»، رئیس جمهور کره جنوبی در سفر رسمی او به آمریکا میزبانی کرد و دو طرف به معرفی گامهایی جدید با هدف بازداشتن کره شمالی از حمله به همسایگانش پرداختند. بایدن قرار است در ماه جاری میلادی به ژاپن و استرالیا سفر کند.

 

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت، چند مقام آمریکایی بدون فاش کردن نامشان گفتند، کاخ سفید قصد دارد در جریان سفر رئیس جمهور فلیپین چندین طرح از جمله انتقال سه هواپیمای نظامی سی-130 و کشتی های گشت ساحلی به فیلیپین، اعزام یک هیات تجاری جدید آمریکا با تمرکز بر افزایش سرمایه‌گذاری در نوآوری اقتصادی در فیلیپین و برنامه‌های آموزشی جدید رونمایی کند.

 

یکی از این مقام‌ها ادعا کرد، رئیس جمهور فیلیپین به دنبال داشتن همکاری نزدیک هم با واشنگتن و هم با پکن است اما «خودش را در وضعیتی که در آن چین گامهای بسیار نگران کننده اتخاذ می‌کند، میبیند.»

 

فردیناند مارکوس جونیور در جریان سفر به آمریکا برنامه بازدید از پنتاگون و دیدار با اعضای کابینه و رهبران تجاری آمریکا به همراه سخنرانی در یک اندیشکده در واشنگتن را تدارک دیده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار